yemekler

Haşhaşlı Mayalı Börek

Mayalı Haşhaşlı Börek, bir kere yaptıktan sonra vazgeçemiyeceğiniz he zaman yapacağınız, nefis bir börek.....

mayalanır

MALZEMELER

10 Kişilik

  • 5 Su Bardağı Un(Yaklaşık)
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Paket Toz Pak Maya
  • 100 Gr Dövülmüş Haşhaş
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Tatlı KaşIğı tuz
hamur mayalanır YAPILIŞI
  • Süt, su, tuz ve aldığı kadar un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
  • Beş parçaya ayrılır.
  • Diğer tarafta haşhaş ve sıvı yağ karıştırılır. 
  • Oklava ile açtığınız yufkanın üzerine yağla karıştırdağınız haş haş güzelce sürülür.
  • İki parmak eninde uzun uzun kesilir.
  • Hepsi sağ ve sol ev farlı yönlerde rolu yapılır.
  • Gül böreği gibi yuvarlak sarılır.
  • Arzuya göre şerit şerit kesilmeden, haşhaşı sürdükten sonra rulo sarılarak iki parmak eninde kesilerek tepsiye dizilerek, değişik yöntemler de yapılabilir.
  • Üzerine yumurta sürülür. 
  • 175 derece fırında 45 dakika üzeri kızaran kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarınca, üzeri yumuşaması için kapatılır.
  • Sıcak sıcak servis yapılır.
  • Yufka açıldıktan sonra yağla karıştırılmış haşhaş sürülür. İki parmak eninde uzun şerit halinde kesilir.
  • Sağ ve sol el farlı yönde yufka rulo şekline getirilir.
  • Gül böreği gibi sarılır.

.

karışık sarılır
  • Yumurta sarısı sürülür.
kesilir
  • Yada yufkaya yağla karıştırılmış haşhaş sürüldükten sonra rulo şeklinde sarılır.
  • İki parmak eninde kesilir.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Yumurta sarısı sürülür.
dizilir yumurta sarısı sürelerek pişirilir
  • 175 Derece fırında 45 dakika üzeri kızaran kadar pişirilir.
  • Böreğin Üzeri, kururumaması için örtülür.
  • Sıcak sıcak servis yapılır.

BÖREK PİŞİRİLİR

İlk puan veren sen ol

Yeni forum konuları

Kimler yeni

  • kerix26jcqvopgz
  • vittonuxr
  • isabellrutherford
  • pleryrozy
  • eacrvromr

Kullanıcı girişi