yemekler

Fırında Patatesli Tavuk

 

malzemeler yıkanır doğranır

MALZEMELER

  • 4-5 Adet Tavuk But Sarma
  •  2 Orta Boy Patates
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 2-3 Diş sarımsak
  • 2-3 Sivri Biber
  • 1-2 Orta Boy Domates
  • Yarım Kahve Fincanı Sıvı Yağ
  • 1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Baharat Çeşitleri
  • 1 Kaşık Domates Salçası
 tavuklar baharatlarır

 YAPILIŞI

  • Patatesler soyulur temizlenir dilim dilim doğranır.
  • Soğan dilim, dilim doğranır.
  • Sivri Biber uzun uzun kesilir.
  • Sarımsak ayıklanır küçük doğranır.
  • Tavuk, domates salçası, çeşitli baharatlar, tuz, yağ ilave edilir karıştırılır.
  • Fırın poşetine önce tavuklar dizilir. sonra sırasıyla tuz ilave edilmiş patetes, soğan, sarımsak biber ve en son dilimlenmiş domatesle süslenerek ağzı kapatılır.
  • Poşetin üzerinden çatalla delinir.
  • Fırına yerleştirilir.200 Dereceli fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirilir.
 tavuk fırın poşetine yerleştirilir
  • Fırın poşetine önce tavuklar yerleştirilir. 
 patatesler yerleştirilir
  • Tavukların üzerine patatesler ilave edilir.
 domates ve biberler eklenir
  • patateslerin üzerine soğan, sarımsak sivri biber ve domates ilave edilir. Fırın poşetinin ağzı bağlandıktan sonra üzeri çatalla delinir.
 fırına konur pişirilir
  •  200 Dereceli fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.(Patates ve tavuk yumuşayıncaya kadar.)
 torba kesilir servis yapılır
  • Fırın poşetinin üzeri kesilerek servis yapılır.
 tabağa alınır
  • Arzuya göre üzerine yemeğin suyundan gezdirilir.
 afiyetle yenir
  •  Afiyetler yenir.
   

 

 

İlk puan veren sen ol

Yeni forum konuları

Kimler yeni

  • kathleneblomfield
  • eacrwroyh
  • alfrednxykurqztqaaaw
  • ruebenwebstermazmds
  • eacrgroiv

Kullanıcı girişi