yemekler

Annemin Keşkek Çorbası

 

Annemin Keşkek Çorbası etli kemik ile pişirilirse çok lezzetli olur. Tavuk suyu ve tavuk etiylede olabilir.

 

 kemik suyu çıkarılır

 

 

MALZEMELER

20 Kişilik

  • 250 Gr Buğday
  • 1 Çay Bardak Beyaz Kuru Fasulye
  • 2 Adet orta boy Etli Kemik
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2-3 Kaşık Tereyağ veya 1 Fincan Sıvı Yağ
 etler ayıklanır

 YAPILIŞI

  • Bir gece önceden buğday ve fasulye kaynatılır altı kapatılarak sabaha kadar bekletilir. 
  • Kemik kaynatılır.
  • Süzülür.
  • Etleri ayıklanır küçük parçalara ayrılır.
  • Yaklaşık 3 litre etsuyu, ayıklanmış etler tencereye konur. 1 Litre kaynar su, ve bir gece önceden bekletilmiş buğday ilave edilerek yaklaşık 45-50 dakika kaynatılır. Haşlanmış fasulye ve süt  ilave ederek on dakika çorba özleşene kadar kaynatılır. 
  • Tereyağ tavada kızdırılır çorbanın üzerine dökülür ve kapatılır.
 keşkek kaynatılır
  • Normal tencerede yaklışık 55-60 dakika özleşene kadar pişirilir.(Düdüklü tencerede 30-35 dakikada pişer.)
  • Tereyağ kızdırılır üzerine dökülür.
 servis yapılır
  • Servis yapılır.
   

 

 

İlk puan veren sen ol

Yeni forum konuları

Kimler yeni

  • Hefrded
  • plerbroig
  • giseleshraderyupdlj
  • Richardoa
  • Timothypn

Kullanıcı girişi